Σούπα με παντζάρια

Σούπα με παντζάρια

Σούπα με παντζάρια, η σούπα με την εντυπωσιακή εμφάνιση έχει και εξίσου εντυπωσιακή γεύση! Ελαφριά και γρήγορη συνταγή με ιδιαίτερα υγιεινή σύσταση.

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1/2 κιλό παντζάρια (τους βολβούς μόνο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 λεμόνι μικρό (χυμός)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά το σέλινο στο νερό.
  3. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
  4. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με τα παντζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ζωμό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  5. Αφού βράσει η σούπα, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει.
  6. Την περνάτε, ελαφρώς, από το μούλτι ή μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
  7. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα