Cheesecake με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα - τζίζκεικ
Cheesecake με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα ένα γλύκισμα που δεν χρειάζεται συστάσεις!
Υλικά
- 650 γρ. Philadelphia
- 120 γρ. μπισκότο σοκολάτας (τρίμματα)
- 300 γρ. βατόμουρα ή σμέουρα
- 350 γρ. άσπρη σοκολάτα σε κομμάτια
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- 160 γρ. λευκή ζάχαρη
- 55 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 5 γρ. καλαμποκάλευρο
- 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
- 120 ml νερού
- 3 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το τρίμμα μπισκότου, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, και το λειωμένο βούτυρο.
- Πατάμε το μείγμα στο κάτω μέρος μιας φόρμας 22 εκατοστών.
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα βατόμουρα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, και το νερό.
- Αφού πάρουν βράση, τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει πηχτό το μείγμα.
- Σουρώνουμε το μείγμα, με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους σπόρους με τα βατόμουρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Λιώνουμε σε μπέν μαρι την λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το philadelphia και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά.
- Ρίχνουμε και την βανίλια και την λιωμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε μία στρώση από το μείγμα πάνω στην φόρμα με το μπισκότο και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μαγειρικής.
- Πάνω από την κρέμα στρώνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα βατόμουρου.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φορά ώστε να έχουμε δύο στρώσεις κρέμας και βατόμουρων.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά, βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Το τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια μας με την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρου.
Σημειώσεις συνταγής
Πρόταση για του Αγίου Βαλεντίνου!!