Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Υπέροχο και δοκιμασμένο σουφλέ σοκολάτας που θα λατρέψετε! Ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας και έτοιμο σε λιγότερο από 25 λεπτά!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.1 (67 votes)

Υλικά

  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 5 αυγά
  • 1/2 κ.γλυκου αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  3. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  4. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
  7. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  8. Γεμίζουμε τα μπολάκια.
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  10. Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Σημειώσεις συνταγής

Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε πριν το σερβίρουμε στο τραπέζι μας ζεστό και λαχταριστό, αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα