Σουφλέ σοκολάτας
Υπέροχο και δοκιμασμένο σουφλέ σοκολάτας που θα λατρέψετε! Ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας και έτοιμο σε λιγότερο από 25 λεπτά!
Υλικά
- 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 5 αυγά
- 1/2 κ.γλυκου αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Γεμίζουμε τα μπολάκια.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε πριν το σερβίρουμε στο τραπέζι μας ζεστό και λαχταριστό, αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.