Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Βασιλόπιτα

Φτιάξτε την δική σας παραδοσιακή βασιλόπιτα. Αυτή την Πρωτοχρονιά η βασιλόπιτα σας θα είναι πετυχημένη και λαμπερή στο ύψος των περιστάσεων!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.9 (125 votes)

Υλικά

  • 5 1/2 Φλ. αλεύρι
  • 1 1/4 Φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 Φλ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη (ζάχαρη)
  • 1 κ. σούπας μπέϊκιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 1 Φλ. πορτοκάλι (χυμό)
  • 6 κ. σούπας κονιάκ
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3. Κοσκινίζουμε προσεκτικά το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ ώστε να φουσκώσει σωστά η βασιλόπιτα.
  4. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
  5. Ρίχνουμε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  8. Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα.
  9. Διπλώνουμε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη.
  10. Ψήνουμε την βασιλόπιτα για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
  11. Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
  12. Ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε το φλουρί στην βασιλόπιτα!!

Σημειώσεις συνταγής

Καλή χρονιά!!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα