Πατσάς με σκορδοστούμπι

Πατσάς με σκορδοστούμπι

Πρόκειται για τον πατροπαράδοτο πατσά, το βάλσαμο των ξενύχτηδων αλλά και όσων απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες μια αυθεντικής σούπας! Απολαύστε χωρίς προκαταλήψεις, εύκολα και νόστιμα!

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (8 votes)

Υλικά

  • 1 ½ κιλό χοιρινά ποδαράκια και κοιλιά (έτοιμα, καθαρισμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • μπούκοβο (σπόροι σπασμένης πιπεριάς)
  • Για το σκορδοστούμπι:
  • 1 κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες
  • 500 ml ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε ξύνοντας τα ποδαράκια και την κοιλιά.
  2. Τα βράζουμε μέσα σε 4 λίτρα νερό ενώ κατά διαστήματα ξαφρίζουμε το ζωμό.
  3. Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πιπέρια και το αλάτι μας.
  4. Αφήνουμε το ζωμό με το κρέας να βράσει σε χαμηλή όμως φωτιά για άλλες 3-4 ώρες.
  5. 'Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε στο μέγεθος που προτιμάμε (ψιλοκομμένος ή πιο χοντρός πατσάς).
  6. Ρίχνουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε για αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο της σούπας μέχρι να δέσει ο ζωμός.
  7. Για να φτιάξουμε το σκορδοστούμπι, βάζουμε σε ένα βαζάκι ξύδι και το κομμένο σε σκελίδες σκόρδο μας και το χτυπάμε να ανακατευτεί.
  8. Σερβίρουμε τον πατσά σε βαθιά πιάτα, ρίχνουμε από πάνω σκορδοστούμπι και πασπαλίζουμε με 1-2 σπόρους μπούκοβο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα