Πατσάς με σκορδοστούμπι
Πρόκειται για τον πατροπαράδοτο πατσά, το βάλσαμο των ξενύχτηδων αλλά και όσων απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες μια αυθεντικής σούπας! Απολαύστε χωρίς προκαταλήψεις, εύκολα και νόστιμα!
Υλικά
- 1 ½ κιλό χοιρινά ποδαράκια και κοιλιά (έτοιμα, καθαρισμένα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- μπούκοβο (σπόροι σπασμένης πιπεριάς)
- Για το σκορδοστούμπι:
- 1 κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες
- 500 ml ξύδι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε ξύνοντας τα ποδαράκια και την κοιλιά.
- Τα βράζουμε μέσα σε 4 λίτρα νερό ενώ κατά διαστήματα ξαφρίζουμε το ζωμό.
- Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πιπέρια και το αλάτι μας.
- Αφήνουμε το ζωμό με το κρέας να βράσει σε χαμηλή όμως φωτιά για άλλες 3-4 ώρες.
- 'Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε στο μέγεθος που προτιμάμε (ψιλοκομμένος ή πιο χοντρός πατσάς).
- Ρίχνουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε για αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο της σούπας μέχρι να δέσει ο ζωμός.
- Για να φτιάξουμε το σκορδοστούμπι, βάζουμε σε ένα βαζάκι ξύδι και το κομμένο σε σκελίδες σκόρδο μας και το χτυπάμε να ανακατευτεί.
- Σερβίρουμε τον πατσά σε βαθιά πιάτα, ρίχνουμε από πάνω σκορδοστούμπι και πασπαλίζουμε με 1-2 σπόρους μπούκοβο.