Μπισκότα με τζίντζερ - Gingerbread cookies
Γευστική, απλή και κλασική χριστουγεννιάτικη συνταγή και όχι μόνο, τα μπισκότα με τζίντζερ αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1 κ. γλυκού baking soda
- ¾ κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ½ κ. γλυκού γαρύφαλλα
- ¼ κ. γλυκού. αλάτι
- ¾ φλ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 φλ. άσπρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ. σούπας νερό
- ¼ φλ. μελάσα
- 2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και το φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Χτυπάμε μέσα ένα αυγό, μετά ρίχνουμε το νερό και τη μελάσα.
- Σταδιακά προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο μείγμα της μελάσας.
- Σχηματίζουμε μπισκότα σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.