Νέοι διεθνείς κανόνες ασφάλειας τροφίμων

Νέοι διεθνείς κανόνες ασφάλειας τροφίμων

Νέους κανόνες για τη μείωση των επικίνδυνων χημικών και των βακτηρίων σε δεκάδες κατηγορίες τροφίμων που κυκλοφορούν διεθνώς, από τις τηγανητές πατάτες μέχρι τις βρεφικές τροφές,  θέσπισε η Επιτροπή Codex.

Πρόκειται για πάνω από 30 νέες οδηγίες και μέτρα που προβλέπουν μεταξύ άλλων τον περιορισμό των ακρυλαμιδίων από τις τηγανισμένες τροφές και την καταπολέμηση του βακτηρίου E.coli, της σαλμονέλας και άλλων μικροοργανισμών που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων όπως οι βρεφικές τροφές, τα προϊόντα ζύμης και μια σειρά από άλλες έτοιμες τροφές.
Η επιτροπή Codex - που έχει ιδρυθεί με τη συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Διεθνούς Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων και τη συμμετοχή 181 χωρών του κόσμου - υιοθέτησε και νέες μεθόδους ελέγχου των τροφίμων, ώστε κατά την παραγωγή τους να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι επιμόλυνσης με βακτήρια ή άλλους μικροοργανισμούς.
 
Πηγή: Reuters Health

 

Κατηγορίες Άρθρων: 

Σχετικά άρθρα