Κουραμπιέδες
Σπιτικοί κουραμπιέδες για τα φετινά Χριστούγεννα, με μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή!
Υλικά
- 2 Φλ. βούτυρο (φρέσκο)
- 1 Φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά (κρόκοι)
- 5 κ. σούπας κονιάκ
- 1 κτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 4 Φλ. αλεύρι
- 1 1/2 Φλ. αμύγδαλο (κοπανισμένο και ξεφλουδισμένο)
- 300 γρ. άχνη (ζάχαρη)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 C για δέκα περίπου λεπτά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι προσεκτικά και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλιες για να γλυκάνουμε τους κουραμπιέδες μας.
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι ν' ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το κονιάκ και εξακολουθούμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τ αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα.
- Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια.
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν ελαφρά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη με το κόσκινο.
- Καλά Χριστούγεννα!!