Μανιταρόσουπα
Μια εξαιρετική σούπα μανιταριών με Γαλλικές καταβολές, ιδανική για ορεκτικό.
Υλικά
- 250γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
- 250γρ. πορτομπέλο (1 με 2)
- 50γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 πατάτα καθαρισμένη κομμένη σε κυβάκια
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- ένα ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουτ.σούπας λεμόνι
- 3 κουτ.σούπας παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφήνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο νερό (1 φλιτζάνι), τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
- Περνάμε το νερό από ένα σουρωτήρι και το κρατάμε για την μανιταρόσουπα.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτομπέλο και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα.
- Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και σβήνουμε με το μπράντι.
- Τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε την πατάτα, το ζωμό και το νερό μανιταριών που είχαμε κρατήσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του γάλατος, του χυμού λεμονιού και του κόρν φλάουρ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Η μανιταρόσουπα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να σερβίρουμε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο άνηθο.
Σημειώσεις συνταγής
Η συγκεκριμένη ποικιλία μανιταριών δεν είναι απαραίτητη για την παρασκευή της μανιταρόσουπας.