Κακαβιά

Κακαβιά - www.sidages.gr

Κακαβιά, μια παραδοσιακή σούπα που φτιάχνουν οι ψαράδες και όχι μόνο. Μια από τις καλύτερες σούπες με ψάρια που έχετε δοκιμάσει.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (17 votes)

Υλικά

  • από 1/2 κ. ψαράκια μικρά (σκορπίνα, μπακαλιαράκια, σκάροι, σάλπες)
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3-4 καρότα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. λάδι
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
  2. Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα λαχανικά με 8 ποτήρια νερό, λάδι και αλατοπίπερο και αφήνετε να βράσουν για 1/2 ώρα περίπου.
  3. Προσοχή, τα κολοκυθάκια βάλτε τα προς το τέλος γιατί βράζουν γρήγορα.
  4. Αφαιρείτε τα λαχανικά και βάζετε τα ψαράκια να βράσουν για 20 λεπτά με λεμόνι(δεν κλείνετε το καπάκι για να φεύγει η πολλή ψαρίλα) και στη συνέχεια σουρώνετε το ζουμί μήπως και έχουν μείνει ψαροκόκκαλα.
  5. Αν θέλετε λιώνετε στο multi όλα τα λαχανικά και μετά ξαναρίχνετε τον πολτό μέσα στο ζωμό ψαριών μας.
  6. Τα ψάρια τα σερβίρετε συνήθως ξεχωριστά απο την κακαβιά!

Σημειώσεις συνταγής

Ανάλογα με τα γούστα μας, μπορούμε μετά το βράσιμο και των ψαριών να κρατήσουμε τα λαχανικά μέσα στο ζουμί, χωρίς να τα πολτοποιήσουμε!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα