Κλασική γέμιση γαλοπούλας

Κλασική γέμιση γαλοπούλας - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Μια εξαιρετική συνταγή για γέμιση της γαλοπούλας!

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.2 (24 votes)

Υλικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ρίζες σέλινα ψιλοκομμένα
  • 220 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 2 κ. γλ. τριμμένο φασκόμηλο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μυρωδικά πουλερικών (seasonings)
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • ζεστό νερό
  • 1 γαλοπούλα
  • λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα μανιτάρια μαζί με βούτυρο. Προσθέτουμε ζωμό και μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό για να έχει την απαιτούμενη υγρασία.
  2. Πριν το ψήσιμο, γεμίζουμε τη γαλοπούλα με το μείγμα και ράβουμε με νήμα κουζίνας στα σημεία που πρέπει ώστε να συγκρατηθεί η γέμιση. Γυρίζουμε το στήθος της γαλοπούλας προς τα πάνω και αλείφουμε καλά με λιωμένο βούτυρο.
  3. Ψήνουμε ξεσκέπαστη τη γαλοπούλα για 3 1/2 με 4 1/2 ώρες
  4. Αν δούμε ότι αρπάζει σχετικά γρήγορα, καλύπτουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο.
  5. Είτε καλύψουμε κατά το ψήσιμο είτε όχι, σε κάθε περίπτωση καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά και περιμένουμε πριν ανοίξουμε τη γέμιση.

Σημειώσεις συνταγής

Αν μας έχει περισσέψει γέμιση την ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά σκεπασμένη. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα