Ντοματόσουπα με κριθαράκι - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Ντοματόσουπα με κριθαράκι

Ελαφριά σούπα κριθαράκι για το ξαφνικό κρύο!

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 80 γρ. λάδι
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ.τσ. ζωμό κρέατος
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ.
  2. Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό.
  3. Μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι να χυλώσει.
  5. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνιρισμένη με κρουτόν.

Σημειώσεις συνταγής

Μια νόστιμη, ελαφριά σούπα παντός καιρού, αφού
μπορούμε να την απολαύσουμε ζεστή αλλά και κρύα.
Όπως όλες οι σούπες που περιέχουν ζυμαρικά, έτσι και η ντοματόσουπα απαιτεί προσοχή στην ποσότητα του
νερού που θα βάλουμε, ώστε να είναι χυλωμένη, αλλά όχι πηχτή. Για τους χορτοφάγους αντικαθιστούμε το ζωμό κρέατος με ζωμό λαχανικών.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα

loading...