Υλικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 κιλού πατάτες
- 2-3 κρεμμύδια
- 4-5 καρότα
- 1 ρίζα σέλινο
- 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
- 10 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά χονδρό αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα χορταρικά.
- Τα βάζετε με το νερό σε κατσαρόλα να βράσουν για 20 λεπτά.
- Προσθέτετε το αλάτι και τις ντομάτες ολόκληρες και τρυπημένες σε 2-3 μέρη με το πιρούνι.
- Αφήνετε να βράσουν 3/4 της ώρας, βγάζετε από τη φωτιά και περνάτε τα λαχανικά από τη μηχανή του πουρέ.
- Βάζετε τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο πιπέρι, λιώνετε τη φυτίνη σε τηγανάκι και την προσθέτετε.
Η συνταγή Χορτόσουπα μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-13 15:23