Μελιτζάνες τουρσί
Φτιάχνουμε τις μελιτζάνες τουρσί, με τον παραδοσιακό τρόπο και εγγυημένα αποτελέσματα!
Υλικά
- 2 κιλά μικρά μελιτζανάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 12 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 - 3 καρότα τριμμένα
- 1 κιλό ξύδι
- 1/2 κιλό λάδι
- 2 κ. σούπας αλάτι
- 6-7 κλωνάρια σέλινο
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τα κοτσάνια και τα χαράζουμε κατά μήκος.
- Βράζουμε νερό με το μισό αλάτι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, ελέγχοντας τα να μην λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
- Κόβουμε σε ροδέλες ή λωρίδες τα καρότα.
- Ανακατεύουμε καλά το μαϊντανό, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
- Γεμίζουμε τα μελιτζανάκια με το μείγμα και δένουμε το κάθε ένα προσεκτικά με τα κλωνάρια του σέλινου.
- Βάζουμε τα μελιτζανάκια σε γυάλα (κλεισμένη αεροστεγώς) δοχείο με το λάδι, το ξύδι και το υπόλοιπο αλάτι.
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες τουρσί για τουλάχιστον 15 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.