Συνταγή Coca Cola

Συνταγή Coca Cola - συνταγές μαγειρικής

Τη φόρμουλα της συνταγής του γνωστού αναψυκτικού Coca Cola είχε ανακαλύψει ο χημικός Τζον Πέμπερτον το 1886 και από τότε το μυστικό της σύνθεσης του παραμένει επτασφράγιστο από τα στελέχη της εταιρίας...

Διάφοροι μύθοι εμφανίζονταν για τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού η οποία σύμφωνα με φήμες ήταν φυλαγμένη σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντα.

Ο διαδικτυακός τόπος Thisamericanlife.org έσπασε τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού Coca Cola και δημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας της 8ης Φεβρουαρίου του 1979 στο οποίο αναφέρονται και τα συστατικά αλλά και η δοσολογία που χρειάζεται.

Το υγρό εκχύλισμα Coca, το κιτρικό οξύ, η καφεΐνη, η ζάχαρη, ο χυμός λεμονιού, η βανίλια και η καραμέλα είναι μερικά από τα συστατικά της Coca Cola ενώ για έξτρα γεύση χρησιμοποιούν αλκοόλ, έλαιο πορτοκαλιού, έλαιο λεμονιού, έλαιο μοσχοκάρυδου, κόλιανδρο, νερόλι και κανέλα..

Αυτό πάντως που δίνει στο αναψυκτικό την ξεχωριστή γεύση στην Coca Cola, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μόνο τα υλικά αλλά και ο τρόπος ανάμιξης τους.

Κατηγορίες Άρθρων: 

Σχετικά άρθρα