Ψητά Λαχανικά
Πολλά λαχανικά γίνονται πολύ ωραία ψητά αλλά κάποια πραγματικά ξεχωρίζουν και δίνουν ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα. Για να φτιάξουμε ψητά λαχανικά χρησιμοποιούμε τα σπαράγγια, το καλαμπόκι, η μελιτζάνα, τα μανιτάρια, οι πιπεριές (χρωματιστές-γλυκές ή καυτερές), τα κρεμμύδια ή ακόμα και το λάχανο.
Υλικά
- 6 σπαράγγια
- 1 καλαμπόκι
- 2 μεγάλες μελιτζάνες (τσακώνικες)
- 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 χρωματιστές πιπεριές γλυκιές
- 2 καυτερές πιπεριές (φλωρίνγης)
- 2 μεσαία κρεμμύδια (σε ροδέλες)
- 100γρ. λάχανο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο σε δυνατή φωτιά.
- Καλύψτε ελαφρά τα λαχανικά σας (που τα έχετε κόψει σε μεγέθη της αρεσκείας σας)με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε στο grill σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν όσο τα θέλετε.
- Σερβίρετε τα ψητά λαχανικά ζεστά.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί!
Αποφεύγετε να ψήσετε λαχανικά όπως το αγγούρι ή το σέλινο κτλ. (λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε νερό)