Οικολογική βαφή για τα Πασχαλινά αυγά

Οικολογική βαφή για τα Πασχαλινά αυγά

Μπορείτε να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με την χρήση φυσικών προϊόντων αντί για τις συνθετικές βαφές του εμπορίου. Το χρώμα ίσως να μην είναι τόσο έντονο όσο με αυτές αλλά αναμφίβολα είναι πιο υγιεινό και πιο πρωτότυπο.

Ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας θα χρειαστείτε τα αντίστοιχα υλικά:

Για να πετύχετε βαθύ κόκκινο θα χρειαστείτε κοκκινογούλια (το κάτω μέρος των παντζαριών).
Για ανοιχτό κόκκινο, παπαρούνες.
Για μωβ, βιολέτες.
Για κίτρινο, ζαφορά ή άχυρο ή φύλλα αμυγδαλιάς.
Για πράσινο, μαϊντανό.
Για μελί, φλούδες ξερών κρεμμυδιών.
Για πορτοκαλί, σκόνη τσίλι ή πάπρικα.

Τα αυγά πρέπει να έχουν οπωσδήποτε θερμοκρασία δωματίου για να μη σπάσουν βράζοντας όποτε τα βγάζετε 2-3 ώρες πριν το βράσιμο από το ψυγείο. Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό.

Ανάλογα με την ποσότητα του νερού που χρειάζεται για να καλυφθούν τα αυγά που θέλετε να βάψετε και το χρώμα, προσθέτετε ικανή ποσότητα από το αντίστοιχο φυσικό υλικό βαφής.

Αφού το αφήσετε και πάρει αρκετές βράσεις ώστε να δώσει το ανάλογο χρώμα στο νερό, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια βάζετε μέσα τα αυγά προσεκτικά για να μη σπάσουν τα αυγάκαι τα βράζετε για 18 λεπτά.

Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Όταν στεγνώσουν από την πάνω πλευρά, τα γυρίζετε προσεκτικά ώστε να στεγνώσουν και από την άλλη. Αν θέλετε να τους δώσετε γυαλάδα, αφού στεγνώσουν τα περνάμε με βαμβάκι βουτηγμένο σε λάδι γύρω - γύρω.

Έτοιμα τα πασχαλινά αυγά , τα οποία είναι και οικολογικά αλλά και πιο υγειινά.

Καλή Ανάσταση!

Κατηγορίες Άρθρων: 

Σχετικά άρθρα