Βασιλόπιτα λευκή - απλή

Βασιλόπιτα λευκή - απλή

Μια παραλλαγή για λευκή βασιλόπιτα για εκείνους που προτιμούν τις απλές και λευκές γεύσεις!

  • Κατηγορία: Κέικ
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.9 (21 votes)

Υλικά

  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 30 γραμμ. μέλι
  • 200γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 150 γραμμ. γιαούρτι
  • 270 γραμμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 12 γραμμ. baking powder
  • 2 δόσεις βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • κανέλλα
  • μοσχοκάρυδο
  • 50 γραμμ. ξηροί καρποί καβουρντισμένοι
  • Για το πασπάλισμα (ντεκόρ):
  • 300 γραμμ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
  • 300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη (ή βούτυρο) με τη ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά περίπου και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε επίσης τις βανίλιες, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Τέλος, προσθέτουμε λίγο- λίγο το αλεύρι με το baking powder.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ψηλό ταψί ή μια φόρμα (κατά προτίμηση) και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για 40 με 45 λεπτά.
  6. Για το ντεκόρ της βασιλόπιτας:
  7. Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα, στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε όπως μας αρέσει!

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή για μια σπιτική βασιλόπιτα!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα