Βασιλόπιτα λευκή - απλή
Μια παραλλαγή για λευκή βασιλόπιτα για εκείνους που προτιμούν τις απλές και λευκές γεύσεις!
Υλικά
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 30 γραμμ. μέλι
- 200γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 3 αυγά
- 150 γραμμ. γιαούρτι
- 270 γραμμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 12 γραμμ. baking powder
- 2 δόσεις βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- κανέλλα
- μοσχοκάρυδο
- 50 γραμμ. ξηροί καρποί καβουρντισμένοι
- Για το πασπάλισμα (ντεκόρ):
- 300 γραμμ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
- 300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη (ή βούτυρο) με τη ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά περίπου και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
- Ρίχνουμε επίσης τις βανίλιες, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Τέλος, προσθέτουμε λίγο- λίγο το αλεύρι με το baking powder.
- Βουτυρώνουμε ένα ψηλό ταψί ή μια φόρμα (κατά προτίμηση) και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για 40 με 45 λεπτά.
- Για το ντεκόρ της βασιλόπιτας:
- Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα, στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε όπως μας αρέσει!
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή για μια σπιτική βασιλόπιτα!