Κέικ σοκολάτας μόκα

Κέικ σοκολάτας μόκα - συνταγές ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Κέικ σοκολάτας με γλυκιά γεύση και άρωμα καφέ μόκα, για απλές αλλά δυνατές απολαύσεις!

  • Κατηγορία: Κέικ
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.6 (12 votes)

Υλικά

  • 3 κ. γλυκού νεσκαφέ
  • 1 κ. σούπας καυτό νερό
  • 3 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι (που φουσκώνει)
  • 1 κ. σούπας κακάο σκόνη
  • 150 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • Για το σιρόπι καφέ:
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • 3 κ. γλυκού νεσκαφέ

Εκτέλεση συνταγής

  1. κέικ σοκολάτας.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στη συνέχεια διαλύουμε τον καφέ με το ζεστό νερό.
  3. Χτυπάμε τα αυγά για 8 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις μέχρι να έχει χτυπηθεί καλά η προηγούμενη.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο και το μείγμα καφέ.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ σοκολάτας σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  6. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και ρίχνουμε το σιρόπι.
  7. Για το σιρόπι μόκας ανακατεύουμε τα υλικά του σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε όταν έχει πάρει βράση.
  9. Αφού κρυώσει περιχύνουμε το κέικ σοκολάτας με την μόκα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα