Κέικ ανάμεικτο

Το κλασικό ανάμεικτο κέικ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 1 Φλ. βούτυρο
 - 2 Φλ. ζάχαρη
 - 4 αυγά
 - 4 Φλ. αλεύρι (σκληρό)
 - 1 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
 - 1⁄2 Φλ. κακάο (VanHautten)
 - 1 Φλ. γάλα
 
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c.
 - Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ.
 - Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ να μαλακώσει.
 - Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα άσπρο και λείο.
 - Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ.
 - Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς.
 - Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σταδιακά και χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο.
 - Κρατάτε 1 φλιτζάνι από το μείγμα χωριστά και προσθέτουμε σ' αυτό το κακάο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
 - Ρίχνουμε το μισό άσπρο μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο.
 - Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό άσπρο μείγμα από πάνω από το κακάο.
 - Ψήνουμε το κέικ για μία ώρα περίπου και δοκιμάζουμε βυθίζοντας το μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο.
 - Το ανάμεικτο κέικ μας είναι έτοιμο!
 
 