Κέικ νηστίσιμο
Κέικ νηστίσιμο με αρωματικά και θρεπτικά συστατικά όπως σταφίδες, καρύδια, πορτοκάλι, κανέλα και γαρύφαλλο!
Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού λάδι καλό
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σούπας κανελογαρίφαλα σκόνη
- 1 κ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν.
- Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα.
- Καίμε σε τηγανάκι το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο χυμό των πορτοκαλιών.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επι 1 ώρα.
- Μόλις ψηθεί το πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και λίγη κανέλα.