Κεϊκ πορτοκαλι

Κεϊκ πορτοκαλι συνταγές ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Κεϊκ με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού. Η φρουτώδης απάντηση στα κλασικά κεϊκ που αξίζει να δοκιμάσετε.

  • Κατηγορία: Κέικ
  • Σερβίρει 10
  • Average: 4.2 (6 votes)

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ή 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
  3. Περνάμε την φλούδα πορτοκαλιού από τον τρίφτη μέχρι να έχουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και στην συνέχεια τα στύβουμε.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνουνε σφιχτή σχετικά κρέμα.
  5. Στην συνέχεια αναμιγνύουμε και το βούτυρο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
  6. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού.
  7. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει, και στη συνέχεια αναμειγνύουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά τουλάχιστον, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα