Πρασόρυζο με δαμάσκηνα

Ρύζι με πράσο και δαμάσκηνα - συνταγές για ρύζι

Μια παραλλαγή του γνωστού και αγαπημένου πρασόρυζου, εμπλουτισμένου με δαμάσκηνα!

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.3 (7 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πράσα
  • 1/2 ποτήρι ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 2 καρότα
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 5 κ. σούπας κέτσαπ
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα από τη ρίζα και τα σκληρά εξωτερικά τους φύλλα, τα κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγαλύτερο από κύβους και τα πλένουμε καλά.
  2. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και το σέλινο σε χοντρά κομμάτια.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα, τα καρότα, το σέλινο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, την κέτσαπ, λίγο νερό και αλατοπίπερο.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να αχνιστούν για 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε ακολούθως 2 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και το ρύζι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή περίπου ώρα.
  7. Το πρασόρυζο είναι έτοιμο όταν μελώσει και μείνει με το λάδι του.

Σημειώσεις συνταγής

Νόστιμη και παραδοσιακή ελληνική συνταγή στην οποία προσθέσαμε το δαμάσκηνο για ένα ακόμα πιο εξαιρετικό αποτέλεσμα!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα