Πρασόρυζο με δαμάσκηνα
Μια παραλλαγή του γνωστού και αγαπημένου πρασόρυζου, εμπλουτισμένου με δαμάσκηνα!
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πράσα
- 1/2 ποτήρι ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι
- 4 κλωνάρια σέλινο
- 2 καρότα
- 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 5 κ. σούπας κέτσαπ
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα πράσα από τη ρίζα και τα σκληρά εξωτερικά τους φύλλα, τα κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγαλύτερο από κύβους και τα πλένουμε καλά.
- Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και το σέλινο σε χοντρά κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα, τα καρότα, το σέλινο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, την κέτσαπ, λίγο νερό και αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να αχνιστούν για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε ακολούθως 2 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και το ρύζι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή περίπου ώρα.
- Το πρασόρυζο είναι έτοιμο όταν μελώσει και μείνει με το λάδι του.
Σημειώσεις συνταγής
Νόστιμη και παραδοσιακή ελληνική συνταγή στην οποία προσθέσαμε το δαμάσκηνο για ένα ακόμα πιο εξαιρετικό αποτέλεσμα!