Φασολάκια λαδερά της Σόνιας

Φασολάκια λαδερά της Σόνιας

Φασολάκια λαδερά, ένα υπέροχο και υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό.

  • Κατηγορία: Σαρακοστή
  • Σερβίρει 3
  • Average: 3.5 (16 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι,τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
  • 4 ώριμες τομάτες,τριμμένες στον χονδρό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3/4 τού κουταλιού τής σούπας αλάτι
  • 8 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε γύρω - γύρω τα φασολάκια.
  2. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τις τομάτες, το αλάτι , το πιπέρι,την ζάχαρη και τα φύλλα τού μαϊντανού.
  5. Μόλις πάρουν βράση τα φασολάκια, χαμηλώνουμε και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.
  6. Εάν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο νερό ενδιάμεσα.
  7. Συνοδεύουμε τα φασολάκια με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα