Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί
Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί, ένα πιάτο με άρωμα από την Πόλη.
Υλικά
- 1,5 κιλό μελιτζάνες (αργίτικες)
- 500 γρ. κρεμμύδια (σε φέτες)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
- 6 ντομάτες
- 1 φλ. λάδι
- 6 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 10 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε σταυρωτά. Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες ολόκληρες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τον μύλο των λαχανικών, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα των κρεμμυδιών.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό.
- Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Οι Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί σερβίρονται κατά προτίμηση κρύες.
- Καλή μας όρεξη!