Κοτόσουπα αυγολέμονο
Κλασική συνταγή σπιτικής κοτόσουπας για να περιποιηθείτε και να φροντίσετε τους δικούς σας ανθρώπους! Τρώγεται ευχάριστα γενικότερα!
Υλικά
- 1⁄2 κοτόπουλο
- 1 πακέτο μανέστρα
- 2 αυγά
- 1 Κτ.γ. αλάτι
- 1 Κτ.γ. πιπέρι
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά σε σχετικά δυνατή φωτιά. 'Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ήδη υπάρχον ζουμί προσθέτουμε 2 κούπες νερό και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, όταν έχει αρχίσει να κοχλάζει πάλι, προσθέτουμε 1/2 πακέτο μανέστρα αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
- Παράλληλα στύβουμε 1 με 2 λεμόνια (1 μεγάλο ή 2 μικρά) και σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Σιγά σιγά προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά, το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με τη μανέστρα από τη φωτιά.
- Αρχίζουμε να ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από ψηλά το ζουμί με τη μανέστρα στο αυγολέμονο, και παράλληλα χτυπάμε το μείγμα.
- Παίρνουμε και άλλη κουταλιά κατά τον ίδιο τρόπο, και άλλη και άλλη, μέχρι να καλυφθεί το πιάτο από το αυγολέμονο
- με ζουμί μανέστρας.
- Τέλος, αυτό το ανάμεικτο αυγολέμονο με μανέστρα το περιχύνουμε επίσης από ψηλά ώστε να γεμίσει η κατσαρόλα. Το ζουμί πλέον αλλάζει χρώμα και εμείς συνεχίζουμε για λίγο ακόμα και ανακατεύουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή είναι παλιά αλλά old time classic. Ενδείκνυται για κρύο ή ακόμα και ξενύχτι ή ασθένεια.
Προσοχή στο "αυγοκόψιμο"!
Πηγή: γιαγιά Αθανασία