Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.5 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα φασολάκια (αν είναι μακριά στη μέση).
  2. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε τις πατατούλες, αλάτι και πιπέρι. Σε λίγη ώρα
  3. ρίχνετε το χυμό τομάτας και 2 κούπες ζεστό νερό και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτετε εν συνεχεία τα φασολάκια και το μαϊντανό.
  5. Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα περίπου ώσπου να είναι μαλακά και τρυφερά.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρονται με φρέσκο ψωμί και φέτα.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα