Φασολάκια λαδερά
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
- 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 ώριμες ντομάτες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα φασολάκια (αν είναι μακριά στη μέση).
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε τις πατατούλες, αλάτι και πιπέρι. Σε λίγη ώρα
- ρίχνετε το χυμό τομάτας και 2 κούπες ζεστό νερό και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε εν συνεχεία τα φασολάκια και το μαϊντανό.
- Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα περίπου ώσπου να είναι μαλακά και τρυφερά.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρονται με φρέσκο ψωμί και φέτα.