Αυγά κινέζοι

Αυγά κινέζοι

Αυγά κινέζοι, ένας απλό πιάτο με φανταστική παρουσίαση!

  • Κατηγορία: Αυγά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3 (2 votes)

Υλικά

  • 8 αυγά βρασμένα σφικτά
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 16 φέτες παντζάρια βρασμένα
  • κάπαρη
  • 6 ελιές
  • 3 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε με προσοχή τα αυγά, ώστε το ασπράδι να μένει ανέπαφο.
  2. Μουσκεύουμε σε βαθύ πιάτο με ελάχιστο νερό (όσο να βραχούν μόνο)τα φύλλα της ζελατίνας.
  3. Μετά από ένα τέταρτο τους προσθέτουμε δύο κουταλιές καυτό νερό και τα ανακατεύουμε εώς ότου διαλυθούν τελείως.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το προσθέτουμε στη μαγιονέζα.
  5. Καλύπτουμε με μαγιονέζα κάθε αυγό και το τοποθετούμε σε πιατέλα επάνω σε μια φέτα παντζαριού.
  6. Με 3 κάπαρες σχηματίζουμε τα 2 μάτια και τη μύτη και με 2 φετάκια ελιάς το μουστάκι.
  7. Επάνω τέλος στο αυγό βάζουμε μιαν άλλη φέτα παντζάρι ή καλύτερα μια φέτα ντομάτας και έτσι σχηματίζουμε και το καπέλο.
  8. Τοποθετούμε ανάμεσα στα αυγά ελιές και καρδιές μαρουλιών και τα σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα