Αυγά κινέζοι
Αυγά κινέζοι, ένας απλό πιάτο με φανταστική παρουσίαση!
Υλικά
- 8 αυγά βρασμένα σφικτά
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 16 φέτες παντζάρια βρασμένα
- κάπαρη
- 6 ελιές
- 3 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε με προσοχή τα αυγά, ώστε το ασπράδι να μένει ανέπαφο.
- Μουσκεύουμε σε βαθύ πιάτο με ελάχιστο νερό (όσο να βραχούν μόνο)τα φύλλα της ζελατίνας.
- Μετά από ένα τέταρτο τους προσθέτουμε δύο κουταλιές καυτό νερό και τα ανακατεύουμε εώς ότου διαλυθούν τελείως.
- Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το προσθέτουμε στη μαγιονέζα.
- Καλύπτουμε με μαγιονέζα κάθε αυγό και το τοποθετούμε σε πιατέλα επάνω σε μια φέτα παντζαριού.
- Με 3 κάπαρες σχηματίζουμε τα 2 μάτια και τη μύτη και με 2 φετάκια ελιάς το μουστάκι.
- Επάνω τέλος στο αυγό βάζουμε μιαν άλλη φέτα παντζάρι ή καλύτερα μια φέτα ντομάτας και έτσι σχηματίζουμε και το καπέλο.
- Τοποθετούμε ανάμεσα στα αυγά ελιές και καρδιές μαρουλιών και τα σερβίρουμε.