Καγιανάς - παραδοσιακή ομελέτα
Μια παραδοσιακή συνταγή ομελέτας από την Πελοπόννησο, ο γνωστός σε πολλούς καγιανάς! Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, με υλικά παραδοσιακά και φρέσκα.
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 180 γρ. κρέας χοιρινό παστό
- 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 5 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις έχει πάρει βράση προσθέτουμε το παστό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε όλα τα υλικά μαζί να ψηθούν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τον καγιανά ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημειώσεις συνταγής
Ο καγιανάς είναι μια γρήγορη ιδέα για μεζέ, πρόχειρο μεσημεριανό ή βραδινό και γίνεται εύκολα με υλικά πυ συνήθως υπάρχουν στο ψυγείο μας.