Ομελέτα η κλασσική
Η ομελέτα είναι ιδανικό πρωινό - brunch, το οποίο θα μας κρατήσει ή για να αντικαταστήσει ένα γεύμα στα γρήγορα.
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 3
- Εύκολο
Υλικά
- 2 κ.σ βούτυρο
- 4 αυγά
- 3 κ. σούπα γάλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει.
- Σπάμε ένα-ένα τα αυγά σε βαθύ μπολ,προσθέτετε το γάλα,αλάτι πιπέρι και τα χτυπάτε με πιρούνι να ανακατευθούν.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο,ρίχνετε τα αυγά και κουνάτε το τηγάνι να πάνε παντού και να πάρουν το σχήμα του τηγανιού.
- Ανακατεύετε ελαφρά με τη μύτη του πιρουνιού,χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοψηθεί η ομελέτα και να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
- Βγάζετε από τη φωτιά και διπλώνετε στα δύο την ομελέτα και τη γλιστράτε με προσοχή σε πιατέλα και σερβίρετε άμεσα.
- Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη αν θέλουμε!