Ομελέτα η κλασσική

Ομελέτα η κλασσική

Η ομελέτα είναι ιδανικό πρωινό - brunch, το οποίο θα μας κρατήσει ή για να αντικαταστήσει ένα γεύμα στα γρήγορα.

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 3
  • Average: 3.8 (4 votes)

Υλικά

  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 3 κ. σούπα γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει.
  2. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά σε βαθύ μπολ,προσθέτετε το γάλα,αλάτι πιπέρι και τα χτυπάτε με πιρούνι να ανακατευθούν.
  3. Μόλις λιώσει το βούτυρο,ρίχνετε τα αυγά και κουνάτε το τηγάνι να πάνε παντού και να πάρουν το σχήμα του τηγανιού.
  4. Ανακατεύετε ελαφρά με τη μύτη του πιρουνιού,χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοψηθεί η ομελέτα και να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
  5. Βγάζετε από τη φωτιά και διπλώνετε στα δύο την ομελέτα και τη γλιστράτε με προσοχή σε πιατέλα και σερβίρετε άμεσα.
  6. Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη αν θέλουμε!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα