Αρακάς
Ο αρακάς στην πιο απλή συνταγή που έχετε δεί, υγιεινός , ελαφρύς και νόστιμος.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρακά
- 1 κουταλάκι γλυκού (κοφτό) αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τον αρακά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
- Τον βάζουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τον βράζουμε χωρίς καπάκι, για 15 ως 20 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με βούτυρο.
- Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπα.
Σημειώσεις συνταγής
Το ενάμιση κιλό αρακά αφού τον καθαρίσουμε θα μας δώσει 4 μερίδες.
Αν θέλουμε να διατηρήσει έντονο πράσινο χρώμα ο αρακάς ,για χρήση ως γαρνιτούρα πχ , προσθέτουμε στο βράσιμο μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Η σόδα αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τον αρακά ως γαρνιτούρα καλό θα ήταν να αποφεύγεται διότι καταστρέφει μεγάλο μέρος των βιταμινών.