Αγκινάρες αυγολέμονο

συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Νόστιμες αγκινάρες αυγολέμονο για κάτι πιο ελαφρύ και υγιεινό!

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.2 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό αγκινάρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να πάρει βράση.
  3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  5. Στύβουμε το λεμόνι και χτυπάμε τους κρόκους των αυγών.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα.
  7. Ρίχνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μείγμα συνεχώς για να μην κόψει.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
  9. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
  10. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα