Αγκινάρες αυγολέμονο

Νόστιμες αγκινάρες αυγολέμονο για κάτι πιο ελαφρύ και υγιεινό!
Υλικά
- 1 κιλό αγκινάρες
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - 2 1/2 φλιτζάνια λάδι
 - 1/2 ματσάκι άνηθο
 - 5 μεγάλες πατάτες
 - 4 καρότα σε ροδέλες
 - αλάτι και πιπέρι
 - 1 λεμόνι
 - 2 αυγά
 
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
 - Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να πάρει βράση.
 - Προσθέτουμε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνουμε.
 - Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
 - Στύβουμε το λεμόνι και χτυπάμε τους κρόκους των αυγών.
 - Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα.
 - Ρίχνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μείγμα συνεχώς για να μην κόψει.
 - Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
 - Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
 - Καλή όρεξη!
 
 