Αγκινάρες αυγολέμονο
Νόστιμες αγκινάρες αυγολέμονο για κάτι πιο ελαφρύ και υγιεινό!
Υλικά
- 1 κιλό αγκινάρες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 5 μεγάλες πατάτες
- 4 καρότα σε ροδέλες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 2 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
- Στύβουμε το λεμόνι και χτυπάμε τους κρόκους των αυγών.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μείγμα συνεχώς για να μην κόψει.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
- Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
- Καλή όρεξη!