Υλικά
- 12 κομμάτια κουνουπίδι (κορφές)
- 6 Κλαδάκια σέλινο (ρίζες)
- 8 μικρές πιπεριές
- 4 Μεσ. καρότα
- 2 Φλ. ξύδι
- 1 Κτ.σ. αλάτι
- 1 Κτ.σ. πιπέρι (κόκκους)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει.
- Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά για 3 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει.
- Ρίχνουμε το ξύδι, το πιπέρι και αλατίζουμε.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να γίνει το τουρσί περίπου 48 ώρες.
- Στην συνέχεια το τοποθετούμε σε γυάλινο κατά προτίμηση βάζο και το καταναλώνουμε σε διάστημα 2 μηνών.
- Εξαιρετικό μεζεδάκι για τους μερακλήδες.
Η συνταγή Τουρσί μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-01-16 21:08