Υπερτροφές - η άγνωστη δύναμη

συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής- www.sidages.gr

Υπερτροφές. Διατροφική μόδα ή λέξη με πραγματική ουσία?

Υπερτροφές ή superfoods αγγλιστί είναι οι τροφές με υψηλή διατροφική αξία άλλα με χαμηλές θερμίδες.

Οι υπερτροφές είναι ιδανικές για την διατήρηση ή και απώλεια βάρους, προλαμβάνουν διάφορες ασθένειες, βελτιώνουν την αντοχή - ευεξία και έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Οι δέκα πιο γνωστές υπερτροφές είναι οι εξής :

1. Ξηροί καρποί : καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους.

2. Φρούτα : ρόδι, αβοκάντο, μούρα, μύρτιλο,ιπποφαές, κράνμπερι, ακάι, βατόμουρα, σμέουρα, μαστίχα και το γκότζι μπέρι.

3. Όσπρια όπως τα κόκκινα φασόλια.

4. Παράγωγα καρπών όπως το σοκολάτα">κακάο και μαύρη σοκολάτα.

5.Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.

6. Προϊόντα μέλισσας, όπως ο βασιλικός πολτός, το κερί, το μέλι και η πρόπολη.

7. Ορισμένα βότανα όπως το ginkgo biloba και το τζίντζερ.

8. Μπαχαρικά όπως το σαφράν.

9. Δημητριακά και σπόροι, όπως ο λιναρόσπορος, η ζέα, η κινόα, το chia.

10. Κάποια φύκια όπως η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα.

Κατηγορίες Άρθρων: 

Σχετικά άρθρα