Στρούντελ με μήλα

Στρούντελ με μήλα - www.sidages.gr

Όποιος έχει δοκιμάσει στρούντελ μήλου δεν ξεχνάει ποτέ την γεύση, ιδίως αν είναι φρέσκο φουρνιστά και πασπαλισμένα με άχνη και κανέλα!

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.8 (46 votes)

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κιλό μήλα κόκκινα χωρίς σπόρους
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 3 λεμόνια χυμός
  • 1 βανίλια ζαχαροπλαστικής
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. κανέλα σκόνη
  • 3 κ. σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος μαζί με την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την βανίλια και 100 γρ. νερό, και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  2. Τα σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό τους μέσα στο σκεύος και τα μήλα χωριστά.
  3. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα βρασμένα μήλα, την κανέλα, το βούτυρο και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε λίγο από τον ζωμό με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί παντελώς.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στον ζωμό που κρατήσαμε πριν και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
  6. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύουμε με τα μήλα.
  7. Περνάμε με πινελάκι το ταψί με το λιωμένο βούτυρο και κόβουμε τα δύο φύλλα της σφολιάτας σε τέσσερα παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πηγούνι ώστε να φουσκώσουν.
  8. Βάζουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στο ταψί,βάζουμε γέμιση και την απλώνουμε κατά μήκος.
  9. Κλείνουμε από πάνω με τα άλλα δύο φύλλα και σφραγίζουμε τα στρούντελ μας πιέζοντας με ένα πιρούνι περιμετρικά της ζύμης.
  10. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά εως ότου η σφολιάτα ροδίσει καλά.
  11. Τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
  12. Καλή σας απόλαυση!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα