Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ είναι κυρίως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το σογιέλαιο, το μαρούλι και το σπανάκι.
Η βιταμίνη αυτή βρίσκεται επίσης στο ελαιόλαδο, στα περισσότερα δημητριακά πρωινού με το φλοιό τους, στη βρώμη, στα ρεβίθια, στις ντομάτες, στα αυγά, στις φράουλες, στα σπαράγγια, στα φασόλια και στο συκώτι.
Μερικά φρούτα όπως το αβοκάντο και τα ακτινίδια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη K ενώ επίσης και ο μαϊντανός έχει πλούσια περιεκτικότητα στη βιταμίνη αυτή.
Τέλος καλές πηγές βιταμίνης Κ αποτελούν το κάρδαμο, το μπέικον, ο καφές και το τυρί.
Tags Άρθρων: