Κερασόπιτα
Απίθανη συνταγή για πίτα κεράσι! Νόστιμη, εύκολη και απολαυστική για να συνοδεύσει τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 6
- Εύκολο
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό
- Για τη γέμιση:
- 500γρ. κεράσια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι καθώς και τη μαργαρίνη μέχρι να τρίβεται. Σταδιακά προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώσπου η ζύμη να μπορεί να πλαστεί σε μπαλάκια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε κυκλικό σχήμα διαμέτρου 25 εκατοστών περίπου για να κάνουμε τη βάση της πίτας.
- Στεγνώνουμε τα κεράσια, κρατώντας 1/4 φλιτζανιού χυμό.
- Ανακατεύουμε τα κεράσια, το χυμό, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Περιχύνουμε με αυτά τη ζύμη.
- Αλείφουμε με βούτυρο την υπόλοιπη ζύμη, την οποία και κόβουμε σε 5 με 6 παραλληλόγραμμες λωρίδες, ώστε να καλύψουμε το πάνω μέρος της κερασόπιτας σαν πλέγμα.
- Ψήνουμε την κερασόπιτα για 55-60 λεπτά στους 190 C.
Σημειώσεις συνταγής
Καλή σας απόλαυση!