Κερασόπιτα

Κερασόπιτα - συνταγές ζαχαροπλαστικής - πίτες

Απίθανη συνταγή για πίτα κεράσι! Νόστιμη, εύκολη και απολαυστική για να συνοδεύσει τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ!

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (9 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 500γρ. κεράσια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι καθώς και τη μαργαρίνη μέχρι να τρίβεται. Σταδιακά προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώσπου η ζύμη να μπορεί να πλαστεί σε μπαλάκια.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε κυκλικό σχήμα διαμέτρου 25 εκατοστών περίπου για να κάνουμε τη βάση της πίτας.
  3. Στεγνώνουμε τα κεράσια, κρατώντας 1/4 φλιτζανιού χυμό.
  4. Ανακατεύουμε τα κεράσια, το χυμό, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Περιχύνουμε με αυτά τη ζύμη.
  5. Αλείφουμε με βούτυρο την υπόλοιπη ζύμη, την οποία και κόβουμε σε 5 με 6 παραλληλόγραμμες λωρίδες, ώστε να καλύψουμε το πάνω μέρος της κερασόπιτας σαν πλέγμα.
  6. Ψήνουμε την κερασόπιτα για 55-60 λεπτά στους 190 C.

Σημειώσεις συνταγής

Καλή σας απόλαυση!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα