Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 30 γρ. πελτέ τομάτας
- 2-3 σαφράν
- 3 πατάτες
- 2 λίτρα νερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 20 γρ. βούτυρο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε το πράσο και τα κόβουμε σε κύβους.
- Λιώνουμε το βούτυρο στην χύτρα. Προσθέτουμε τους κύβους του πράσου, του κρεμμυδιού και του σκόρδου που το έχουμε τρίψει.
- Τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε, βάζουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το σαφράν.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 24 λεπτά ( ή για 11 αν είναι χύτρα).
Η συνταγή Σούπα με σαφράν μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-10-01 09:15