Σουφικό Ικαρίας
Υλικά
- 1 κ. μελιτζάνες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. αλεύρι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 250γρ. τυρί φέτα (τριμμένη)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε φαρδιές λωρίδες και αλευρώνουμε. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Στρώνουμε τις μελιτζάνες μας σε ένα ταψάκι και από πάνω τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την τριμμένη φέτα.
- Ψήνουμε σε φούρνο μέτριας θερμοκρασίας για 45 λεπτά.
Σημειώσεις συνταγής
Καλή σας απόλαυση! Σε Ικαριώτικους ρυθμούς..!
Η συνταγή έχει και άλλες παραλλαγές, με πιπεριές, πατάτες και κολοκύθια ή ακόμα και ως ομελέτα με αυγά.