Ραβανί - Ρεβανί
Υλικά
- 8 αυγά
- 8 κ. σ. ζάχαρη
- 8 κ. σ. σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- Για το σιρόπι
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλυτζανι νερό
- χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα. Μετά χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, τη μαρέγκα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.
- Για το σιρόπι, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη να λιώσει μαζί με το χυμό λεμονιού που θα του δώσει άρωμα.
- 'Οταν κρυώσει το ραβανί το περιχύνουμε με σιρόπι.
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή είναι απλή, εύκολη και δοκιμασμένη και προέρχεται από τη Μικρά Ασία, όπου αποκαλείται ρεβανί.