Τρουφάκια
Τρουφάκια.Υπέροχες σοκολατένιες λιχουδιές που θα σας ξετρελάνουν εγγυημένα!
Υλικά
- 1,5 Φλ. ζάχαρη
- 1 κουτί εβαπορέ
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 4 κ. σούπας κακάο (μαύρο π.χ VanHouten)
- 3 πακέτα πτι-μπέρ
- 2 πακέτα τρούφα (σοκολάτα)
Εκτέλεση συνταγής
- Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό ή ανοξείδωτο σκεύος και βάζουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, το εβαπορέ, την ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο για 10 λεπτά περίπου.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει παντελώς ομοιόμορφο το μείγμα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το μπισκότο, το οποίο έχουμε κάνει στο μπλέντερ σκόνη ουσιαστικά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να μην φαίνεται καθόλου το μπισκότο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να δέσει για να μπορούμε να το πλάσουμε σε τρουφάκια χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
- Στην συνέχεια βουτάμε τα χέρια μας στο κονιάκ και πλάθουμε σε μικρές στρογγυλές μπάλες το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στην τρούφα όπου τα γυρνάμε καλά ώστε να κολλήσει η τρούφα πάνω τους.
- Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα!
Σημειώσεις συνταγής
Αν θέλουμε αντί για τρούφα στο τελείωμα χρησιμοποιούμε καρύδα τριμμένη η και κακάο (αν μας αρέσουν οι πικρές σοκολάτες).
Πηγή : Γιαγιά Μιμή!