Τσιζκέικ (Cheesecake) με βύσσινο κομπόστα
Το τσιζκέικ με βύσσινο κομπόστα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των άσπρων γλυκών με την λεπτή και πλούσια γεύση του.
Υλικά
- 1 πακέτο / 225 γρ. μπισκότα Πτι μπέρ
- 1 βούτυρο ολόκληρο ( 250 γρ. )
- Για την κρέμα:
- 250 γρ. σαντιγί καλά χτυπημένη
- 1 κρόκο αυγού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 600 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
- 2 κονσέρβες κομπόστα βύσσινο (ή 1 μικρό βαζάκι 200 γρ.
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο- για το σιρόπι αυτό δε χρειάζονται άλλα υλικά)
- 1 κ. σ. corn flour
- 1 κ. σ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπέρ και τα σπάμε με το χέρι και ρίχνουμε στο βούτυρο που έχουμε ήδη λιώσει να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
- Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα μας στον πάτο μιας φόρμας με σούστα και βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε χωριστά πολύ καλά τον κρόκο, την άχνη και το τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε στην πολύ καλά χτυπημένη σαντιγί μας.
- Στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Παίρνουμε 2 κονσέρβες κομπόστα βύσσινο, σουρώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε κατσαρόλα, σε λίγο ζουμί χωριστά, σ'ενα ποτήρι, διαλύουμε πολύ καλά 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη corn flour την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα βύσσινα στο χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη (σκοπός να κρυώσει γρήγορα η κρέμα) προσθέτουμε τα βύσσινα και τοποθετούμε στο ψυγείο.