Μπριάμ λαχανικών
Μπριάμ λαχανικών, ένα αγαπημένο καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό.
Υλικά
- 400 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
- 400 γρ. κολοκυθάκια
- 400 γρ. πατάτες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 τομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
- Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε ελαφρώς τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε και αυτά σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούνε τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Σε ένα ταψί βάζουμε εναλλάξ τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
- Τα περιχύνουμε με το μείγμα λαχανικών και μυρωδικών.
- Ψήνουμε το μπριάμ λαχανικών στο φούρνο στους 220c για 25 περίπου λεπτά.