Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Ζεστή μανιταρόσουπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!
Υλικά
- 500 γρ. άγρια μανιτάρια σε φέτες
 - 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
 - 250 γρ. κρέμα γάλακτος
 - 2 πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
 - σχοινόπρασο σε λωρίδες, για το σερβίρισμα
 - 3 κ.σ. βούτυρο
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 3 σκ. σκόρδο
 - 2 κ.γ θυμάρι (φύλλα)
 - 1/2 κ.γ. αλάτι
 - 1/2 κ.γ. πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο - μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν.
 - Αφαιρούμε τα μανιτάρια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο.
 - Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
 - Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8 λεπτά και τα αφαιρούμε πριν πάρουν χρώμα.
 - Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
 - Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
 - Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
 - Περνάμε τη σούπα από το μούλτι εφόσον επιθυμούμε βελουτέ υφή.
 - Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
 - Σερβίρουμε με σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.
 
 