Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Ζεστή μανιταρόσουπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 500 γρ. άγρια μανιτάρια σε φέτες
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
  • σχοινόπρασο σε λωρίδες, για το σερβίρισμα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.γ θυμάρι (φύλλα)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο - μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  2. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  4. Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8 λεπτά και τα αφαιρούμε πριν πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
  6. Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  7. Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
  8. Περνάμε τη σούπα από το μούλτι εφόσον επιθυμούμε βελουτέ υφή.
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
  10. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα