Μανιτάρια Στιφάδο
Συνταγή για στίφαδο, όχι όμως για λαγό ή κουνέλι, αλλά για μανιτάρια. Μια νόστιμη συνταγή στην κατηγορία λαδερά, ιδανική για χορτοφάγους, όσους νηστεύουν ή όσους θέλουν να προσθέσουν πρωτότυπες συνταγές στη διατροφή τους.
Υλικά
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 φύλλο δάφνη
- λίγο χονδρό πιπέρι
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δύο και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, την κανέλα, τη δάφνη, το ανάλογο νερό, και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, χωρίς να τελειώσει το ζουμί τους.