Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

Μια εναλλακτική πρόταση για σούπα που θα σας εκπλήξει! Σας παρουσιάζουμε λαχταριστή κρεμμυδόσουπα, τόσο νόστιμη και ιδανική τόσο για ορεκτικό όσο και ως κυρίως πιάτο! Δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.9 (24 votes)

Υλικά

  • 100γραμμ. βούτυρο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 1 λίτ. ζωμός κρέατος
  • 1 κ.σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 6 λεπτές φέτες γαλλικής μπαγκέτας
  • 1 φλ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα με σχετικά βαριά βάση και ξεκινάμε σωτάροντας το βούτυρο σε ψηλή φωτιά ώσπου να αρχίσει να αφρίζει. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σε φέτες κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μέτρια υψηλή φωτιά ώσπου να καραμελώσει
  2. (περίπου 10 λεπτά).
  3. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι αλλά και το ζωμό κρέατος και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
  4. Στο ενδιάμεσο, έχουμε ψιλοκόψει σε φέτες της αρεσκείας μας τις μπαγκέτες και τις ψήνουμε για ένα 10λεπτο ώστε να δημιουργήσουμε τα κρουτόνς.
  5. 'Οταν η σούπα έχει βράσει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει (να παραμένει όμως ζεστή),
  6. σερβίρουμε σε βαθιά μπωλάκια, προσθέτουμε μέσα στο καθένα croutons και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα (ότι προτιμούμε αρκεί να είναι ένα γλυκό και ταυτόχρονα αλμυρό τυρί) ώστε να δημιουργήσει από πάνω μια κρούστα σαν καπάκι (με τον τρόπο αυτό διαηρείται και η θερμότητα της σούπας).

Σημειώσεις συνταγής

Σε κάποιες παραλλαγές της η κρεμμυδόσουπα μπορεί να γίνει πολύ ωραία επίσης προσθέτοντας κατά το αρχικό τσιγάρισμα και δυο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ή ακόμα και τσιγαρισμένο σε μικρά κυβάκια μπέικον.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα