Ζυμαρόπιτα

Ζυμαρόπιτα - συνταγές μαγειρικής - πίτες

Η ζυμαρόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή γνωστή και ως πίτα ζυμαριού. Τα υλικά της είναι πολύ απλά και παραδοσιακά και θυμίζει παραλλαγή της γνωστής σε όλους μας τυρόπιτας!

  • Κατηγορία: Παραδοσιακές
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.7 (20 votes)

Υλικά

  • 10 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C και ζεσταίνουμε το ταψί μέχρι να κάψει καλά.
  2. Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και μισό φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
  3. Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο, το αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το αλευρώνουμε.
  4. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζυμαρόπιτας, ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
  5. Τα μυστικά της επιτυχίας είναι το καλό ζέσταμα του ταψιού στον φούρνο χωρίς να είναι λαδωμένο και το να μην είναι πηχτός ο χυλός για να γίνει η ζυμαρόπιτα αέρινη.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα