Ζυμαρόπιτα
Η ζυμαρόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή γνωστή και ως πίτα ζυμαριού. Τα υλικά της είναι πολύ απλά και παραδοσιακά και θυμίζει παραλλαγή της γνωστής σε όλους μας τυρόπιτας!
- Κατηγορία: Παραδοσιακές
- Σερβίρει 6
- Εύκολο
Υλικά
- 10 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C και ζεσταίνουμε το ταψί μέχρι να κάψει καλά.
- Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και μισό φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
- Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο, το αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το αλευρώνουμε.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζυμαρόπιτας, ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
- Τα μυστικά της επιτυχίας είναι το καλό ζέσταμα του ταψιού στον φούρνο χωρίς να είναι λαδωμένο και το να μην είναι πηχτός ο χυλός για να γίνει η ζυμαρόπιτα αέρινη.