Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου
Υλικά
- ½ κιλό ρεβίθια
- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 κ. γλυκου τριμμένος δυόσμος
- 1 κ. γλυκου τριμμένη μαντζουράνα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι
- λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση συνταγής
- Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
- Την άλλη μέρα τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν και τα ξεπλένουμε καλά (3-4 φορές). Βάζουμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε στο μίξερ (όχι σε μπλέντερ όμως).
- Αν το μείγμα μας εξακολουθεί να είναι αραιό για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα.
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Οι σιφνέικοι ρεβιθοκεφτέδες είναι πολύ καλό ορεκτικό για ένα φαγοπότι με μεζέδες και ουζάκι. Καλή σας όρεξη!