Μελαχρινό Νάξου
Υλικά
- 15 αυγά
- 15 κ. σούπας ζάχαρη
- 15 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 ποτήρια καρύδι χοντροκομμένο
- 1/2 φλ. κίτρο ποτό
- 1/2 κ. γλυκού σόδα
- ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
- 1 κ. σούπας κακάο
- Για το σιρόπι:
- 6 φλ. ζάχαρη
- 4 1/2 φλ. νερό
- 3 κ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.
- Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός τους κίτρου και τα προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και εναλλάξ τη μαρέγκα λίγο - λίγο.
- Ρίχνουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψί.
- Το ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 C.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το βρέχουμε με το κίτρο.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ζεσταίνοντας τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι.
- Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε το φούρνο για να μην κάτσει το γλυκό.