Μελαχρινό Νάξου

Μελαχρινό Νάξου - συνταγές ζαχαροπλαστικής - σοκολάτα - γλυκά

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.4 (16 votes)

Υλικά

  • 15 αυγά
  • 15 κ. σούπας ζάχαρη
  • 15 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 ποτήρια καρύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. κίτρο ποτό
  • 1/2 κ. γλυκού σόδα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κ. σούπας κακάο
  • Για το σιρόπι:
  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 4 1/2 φλ. νερό
  • 3 κ. σούπας μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.
  2. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  3. Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός τους κίτρου και τα προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και εναλλάξ τη μαρέγκα λίγο - λίγο.
  4. Ρίχνουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Το ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 C.
  6. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το βρέχουμε με το κίτρο.
  7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ζεσταίνοντας τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι.
  8. Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.

Σημειώσεις συνταγής

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε το φούρνο για να μην κάτσει το γλυκό.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα