Τάρτα με μους σοκολάτας
Τάρτα με μους σοκολάτας με γεύση που θυμίζει Γαλλία!!
Υλικά
- Για τη βάση:
- 150 γρ. αλεύρι
- 60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας
- Για τη μους σοκολάτας:
- 300 γραμμ. κουβερτούρα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κ. σούπας κακάο
- 50 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 1 σφηνάκι λικέρ με γεύση καφέ ή metaxa
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμασία βάσης:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια μέχρι να γίνει ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Τυλίγουμε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο με διάμετρο 26 εκ. περίπου και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22 εκ.
- Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 22-27 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε τη μους σοκολάτας.
- Για τη μους σοκολάτας:
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και αδειάζουμε τη μους στο ταψί με την ψημένη βάση.
- Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.